Investiční příležitost Babice u Uherského Hradiště 0,3 ha

Aukce skončila 27.12.2022

Zjistit dostupnost

Popis aukce

Předmětem prodeje je pozemek v katastrálním území Babice u Uherského Hradiště , okres Uherské Hradiště ve Zlínském kraji o celkové výměře 3.258 m2. 

Jedná se o pozemek ve výlučném vlastnictví parc. č.: 1390/205 zapsaný na LV 1941.

Obec Babice leží v severní části Dolnomoravského úvalu, v údolní nivě řeky Moravy, která ji ohraničuje z východní strany. Západní hranici tvoří začínající pásmo Chřibů, asi 8 km od dřívějšího královského města Uherské Hradiště. Obcí prochází silnice I/55. Na území obce Babice zasahuje železniční stanice Huštěnovice na trati Přerov–Břeclav, jejíž výpravní budova se nachází v katastru sousední obce Huštěnovice.

Pozemek se dle platného územního plánu nachází v plochách OS – plochy pro tělovýchovu a sport. Plocha 57 je jedinou a současně největší plochou pro tělovýchovu a sport v ZÚO. Navazuje na
stávající plochu OS a dotváří celý sportovní areál za školou. Bude zde vybudováno venkovní i kryté koupaliště s tobogánem s dostupností pro obyvatele okolních obcí. Má nejvyšší prioritu výstavby.
Odůvodnění velikosti návrhové plochy lze provést na podobném příkladu koupaliště v Hluku, včetně popsání doplnění na úroveň venkovního a krytého bazénu pro využití spádově větším množstvím vesnic nacházejícím se mezi Starým Městem a Otrokovicemi. Velikost části pro venkovní bazén + plocha ke slunění + kapacitně naprosto nevyhovující parkoviště Hluku … 1,6ha, část pro adekvátní parkoviště … 0,5ha, část pro tréninkové fotbal.hřiště … 0,3ha, část pro budovu krytého bazénu …0,25ha, část pro venkovní tobogán a skluzavky … 0,25ha, aktivity bazény (včetně dojezdu skluzavek) + příp.minigolf, hřiště na pétanque a podobné vyžití … 0,6ha.

Plocha OS (57) se nachází v OP vod. zdroje 2.st.vnějším. Výstavba je zde možná na základě kladného hydrogeologického posudku.

Pozemek je vhodný jako dlouhodobá investice do půdy, kdy cena půdy dlouhodobě roste.

Při nákupu je nutné počítat se sazbou DPH.

Prohlídky nabízených pozemků nenabízíme. Pozemek je možné navštívit individuálně.

V případě zájmu mne neváhejte kontaktovat.

tel.: 776 686 497
mail: ib@chenen.cz
Bc. Ivana Balážová

Stáhněte si informační materiály k pozemkům v odkazu níže.

Přehled parcel

Parcelní čísloVýměra (m2)PodílDruh pozemkuLV
1390/2053258 m21/1orná půda1941