Proč aukce investic

Díky aukci prodáte svou půdu snadno, rychle a za skvělou cenu.
Přesvědčte se sami a zašlete nezávaznou poptávku na prodej půdy ještě dnes.

Prodej za tržní ceny
Trh se zemědělskou půdou je velmi specifickou oblastí, kde působí mnoho kupců, kteří chtějí půdu pořídit co nejlevněji. Bohužel vlastníci půdy nemají často pojem o skutečných cenách a vývoji trhu. Kvůli tomu jsou prodejní ceny obvykle výrazně pod těmi tržními.
Pouze vážní zájemci
Obchodovat prostřednictvím aukce je skvělou příležitostí, díky které jsou zaručeny férové podmínky pro všechny. Aukce pomůže vlastníkům nabídnout pozemky jen vážným zájemcům. Navíc je prodej uskutečněn za reálné tržní ceny.
Výhodnější než standardní prodej
Výhodou aukce je, že vlastníci mohou půdu prodat za vyšší cenu, než původně požadovali. Zároveň neriskují, že jejich nabídka je přehnaně vysoká a že prodej se neuskuteční. Oproti standardnímu prodeji lze díky aukci půdu lépe zhodnotit.

Proč s námi

Chcete pozemek prodat bez starostí za nejvyšší možnou cenu? Pomůžeme
Vám a poradíme. Díky dobré znalosti trhu a bohatým zkušenostem
Vám můžeme prodej výrazně usnadnit.

Úspora času a financí
Online aukce půdy šetří čas i finance. Na jednom místě vidíte přehlednou nabídku pozemků i jejich ceny. Oproti běžným prodejům zde nehrozí podvodné nabídky ani neférové ovlivňování podmínek.
Kompletní servis
Rádi vám poradíme s nastavením aukce, podáním nabídky i vyřízením kupních smluv. Náš tým složený ze zkušených profesionálů je připraven vám kdykoliv odborně pomoci. Neváhejte se na nás obrátit!
Krytí před riziky i spekulanty
Internetová aukce pozemků a tržní prostředí chrání prodávající i dražitele před zbytečnými chybami a nízkými nabídkami spekulantů. Obchodujte bez starostí na prověřeném a férovém online trhu s půdou. S námi prodáte půdu skutečně vážným zájemcům!
Provize pouze z uskutečněných prodejů
Nepodaří se vám pozemky prodat? Nevadí! Nabídka k prodeji vás nic nestojí. Provize je účtována pouze z úspěšně realizovaných prodejů. Obchodujte s námi a buďte úspěšní!

Časté otázky

Zde jsou odpovědi na ty nejčastější otázky

Jaká je naše provize?
Za zprostředkování prodeje si účtujeme provizi 4,5% z kupní ceny + provizi 10% z rozdílu mezi kupní cenou požadovanou a dosaženou.

Co provize zahrnuje?
  • konzultaci a nastavení optimální vyvolávací ceny a odhad prodejní ceny
  • kompletní právní servis (zprostředkovatelská smlouva, kupní smlouva, smlouva o správě peněz a listin, návrh na vklad)
  • náklady na advokátní úschovu a kolek na návrh na vklad
  • kompletní přípravu a realizaci aukce vč. oslovení případných zájemců o koupi a inzerce aukce na serveru SReality.cz
Jaké dokumenty potřebuji k prodeji?
  • nájemní smlouvu na pozemky (pokud je uzavřena)
Jak dlouho prodej trvá?
Po uzavření zprostředkovatelské smlouvy oslovujeme případné zájemce o koupi a inzerujeme aukci na serveru SReality.cz. Aukce je jednokolá, trvá 2 týdny. Aukci může předčasně ukončit zájemce o koupi hned za pevně stanovenou cenu. S kupujícím a s Vámi pak podepíšeme kupní a úschovní smlouvy. Po úhradě kupní ceny podáváme návrh na vklad do katastru nemovitostí. Katastrální úřad může povolit vklad až po uplynutí 20-denní ochranné lhůty. Kupní cena bude na Váš účet odeslána do 5-ti pracovních dnů po úspěšném převodu nemovitosti. Celková doba od vystavení aukce až po zaslání peněz na Váš účet je cca 1,5 měsíce.
Mají spoluvlastníci předkupní právo?
NE. Právní úprava, která zaváděla předkupní právo spoluvlastníků, byla k 1.7.2020 zrušena.

V případě dotazů nás kontaktujte

Ing. Nikola Jungmannovásprávce portálu, prodej investic
nb@chenen.cz
734 333 436
„Máme dlouholeté zkušenosti v oboru a inovační propojení aukčního prodeje s online prostředím.“Naše aukce