Blog o investicích

Jak druh pozemku ovlivňuje jeho cenu?
Daniela Aghová
Přečteno 48x

Máte zmatek z pojmů jako parcela, orná půda, stavební pozemek nebo třeba zastavěná plocha? V dnešním článku si přiblížíme některé z mnoha typů pozemků a přiblížíme si, jaký mají vliv na cenu. Přestože pozemky mohou na první pohled vypadat dosti podobně, jejich cena se liší. Druh pozemku je jedním z mnoha faktorů, které ovlivňují jeho cenu.

Celý článek >>

Rubriky

Odebírejte novinky do emailu

Loading

Sledujte nás

Celkem 45 článků
Rozdíl mezi stavebním a katastrálním úřadem
Tereza Zavadilová
Přečteno 413x

Stavení úřad a katastrální úřad jsou dvě odlišné instituce. Každá má svou agendu a odpovědnost, i přes to, že obě hrají důležitou roli v oblasti nemovitostí a stavby. Proto se v tomto článku zaměříme na to, jaké jsou mezi těmito úřady rozdíly a co má každý z nich na starost. Po přečtení článku už budete vědět, na koho se obrátit!

Celý článek >>
Rekreační pozemky: útočiště pro odpočinek i investici
Miriam Vojtová
Přečteno 1067x

Rekreační pozemky jsou v posledních letech stále populárnějším cílem investic i místo pro odpočinek mnoha Čechů, kteří hledají únik od každodenního shonu. Ať už je vaším cílem postavit si chatu na samotě u lesa, nebo rodinný dům s výhledem na hory, pochopení toho, co rekreační pozemek obnáší, je klíčové.

Celý článek >>
JAKÝ JE ROZDÍL MEZI GREENFIELDEM A BROWNFIELDEM?
Daniela Aghová
Přečteno 765x

Pokud chcete investovat do realitního trhu, musíte čelit řadě rozhodnutí, která mohou významně ovlivnit úspěch vašich projektů. Jedním z klíčových faktorů je výběr vhodné lokality pro rozvoj svého projektu. Dvěma často diskutovanými pojmy v tomto kontextu jsou brownfield a greenfield investice. Přečtěte si, jaký je mezi těmito dvěma typy investic rozdíl.

Celý článek >>
5 způsobů, jak naložit s investičním pozemkem
Tereza Zavadilová
Přečteno 1015x

Přemýšlíte o koupi investičního pozemku, ale nejste si jisti jeho využitím? Existuje hned několik možností, jak s pozemkem naložit. Nezapomeňte, že se jedná o vzácnou a stabilní komoditu. To, jak s pozemkem poté naložíte je „jen“ taková třešnička na dortu. Než se do koupi pozemku ponoříte, doporučujeme zjistit si všechny možnosti, jak s pozemkem naložit.

Celý článek >>
„Máme dlouholeté zkušenosti v oboru a inovační propojení aukčního prodeje s online prostředím.“Naše aukce