Investiční TEST: Jste vhodným investorem do půdy?

Petra Bilaniukova
Přečteno 949x

V době rostoucí inflace všude kolem slyšíte naléhání, jak je důležité své peníze zodpovědně investovat, aby neztrácely svou hodnotu. Kam své peníze investujete? Právě na tomto rozhodnutí spousta lidí ztroskotá. Vybírat si totiž můžete z opravdu široké nabídky investičních komodit. Kromě akcií, zlata a kryptoměn můžete investovat i do zemědělské půdy. Je pro vás půda vhodná investice? To záleží na tom, co vše od investování očekáváte…

V dnešním článku vás provedeme otázkami, které vám pomohou rozhodnout se, zda jste pro investování do zemědělské půdy ze správného těsta. 

Na otázky odpovídejte vždy ANO nebo NE

  1. Víte, co znamená orná půda a trvalý travní porost?
  2. Počítáte s větší počáteční finanční investicí? (Pro nákup pozemku je potřeba počítat s minimální cenou přibližně 250 000 Kč.)
  3. Víte, co je to pacht a pachtovní smlouva?
  4. Víte, jaký je rozdíl mezi výlučným a podílovým vlastnictvím?
  5. Počítáte s tím, že investice do půdy je dlouhodobá záležitost? (Cena půdy roste stabilně a dlouhodobě. Nemusíte se bát, že by vaše finance nebyly v bezpečí. S velkým výnosem v krátkém čase ale počítat nemůžete.)
  6. Víte, jaký je vývoj cen zemědělské půdy v České republice, případně přímo v lokalitě, kde byste chtěli peníze investovat?
  7. Víte, co je to bonita půdy?

Vyhodnocení testu:

Pokud jste na všechny otázky odpověděli ANO: Jste vhodným člověkem pro investování peněz do půdy. Velmi dobře se orientujete v základních znalostech o zemědělské půdě a investování do ní. Teď už zbývá jen najít vhodný pozemek. Prohlédněte si aktuální nabídku na https://www.pudavaukci.cz/aktualni-aukce-pudy/ nebo kontaktujte naše makléřky. Pokud by vás zajímaly investice do pozemků s větším investičním potenciálem, určitě se podívejte na portál www.investicevaukci.cz.

Pokud jste odpověděli ANO 4x a více: Ještě si potřebujete rozmyslet ideální rozložení svého investičního portfolia, našetřit peníze, nebo jen potřebujete doplnit znalosti. V každém případě tomu věnujte dostatek času. Důležité informace najdete třeba u nás na blogu:

Pokud jste odpověděli NE 4x a více: Do investice do zemědělské půdy ještě potřebujete dozrát. Investování do půdy je velmi zodpovědné rozhodnutí, které se zkrátka nesmí podcenit. To ale neznamená, že je pro vás investování do půdy vyloučené už navždy. Zaujala vás přesto některá z našich nabídek, ale nejste si jistí svým rozhodnutím? Obraťte se na naše makléře, kteří vám poskytnou bližší informace o pozemku a poradí vám s výběrem.

V případě dotazů neváhejte kontaktovat autorku článku.

Poslat dotaz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


„Máme dlouholeté zkušenosti v oboru a inovační propojení aukčního prodeje s online prostředím.“Naše aukce